JeugdVIScursus

JeugdVIScursus T.O.G. Apeldoorn - voorjaar 2017
Het voorjaar komt langzaam in zicht. De meeste vissers maken zich langzaam op om aan de waterkant te gaan zitten. Voor T.O.G. Apeldoorn dan ook weer een mooie gelegenheid om een JeugdVIScursus te organiseren voor beginnende vissers uit Apeldoorn en omgeving. 

Wat houd de cursus in?
We laten je tijdens deze cursus kennis maken met de wondere wereld aan en onder het water. Via zoekkaarten en voorbeelden leer je diverse vissoorten, dieren en planten herkennen. Ook leer je hoe je met de natuur moet omgaan.

Waar en wanneer gaan we aan de slag?

Theorie en oefenen: 8, 15 en 22 mei 2017
Het praktijkgedeelte wordt gehouden bij De Eerste Apeldoornse Tuindersvereniging (EAV) aan de Landdrostlaan 22, 7327 GM Apeldoorn.  

Praktijk-examen: 26 mei 2017
Op de examen dag gaan we het naar het water om het geleerde in praktijk brengen.

Hoe kan ik mij opgeven?

Je kan je opgeven door het onderstaande inschrijfformulier in te vullen en op te sturen. Dit wel doen voor 2 mei 2017 want er kunnen er maar 25 meedoen.

Inschrijvingen: Inschrijven kan middels onderstaand formulier of via het inschrijfformulier welke bij de hengelsportzaken in Apeldoorn liggen.

Wat moet je zelf meenemen?
Een goed humeur.

Wat gaan we je leren?
> Wat moet je weten om te vissen ?
> Hoe maak je een tuigje ?
> Welk aas gebruiken we ?
> Hoe ga je om met de vissen ?
> Hoe onthaak je op een goede manier de gevangen vis.
> Wat zit er nog meer in het water ?

Wie kan er meedoen?
Alle jongens en meisjes van 8 t/m 15 kunnen deelnemen. Wel vragen wij een bijdrage van 15 euro voor de hele cursus dit is inclusief het lidmaatschap van T.O.G. voor jeugd tot 13 jaar, voor het jaar 2017. Kinderen ouder dan 13 dienen de vergunning zelf aan te schaffen. 
Het cursus geld kan je de op de eerste cursusdag betalen.

Wie geeft de cursus?
De cursus wordt gegeven door ervaren sportvissers. De cursus en het lesmateriaal is door Sportvisserij Nederland samengesteld en wordt in heel Nederland met succes gebruikt.

Wat kun je na deze cursus?
Na veel zwoegen en veel peinzen ben je er in geslaagd het fel begeerde diploma Voor SUPER sportvisser te behalen. Met deze kennis heb je een behoorlijke voorsprong op de kinderen die de cursus nog niet hebben gedaan.